söndag 20 oktober 2013

Jordgubbskaka med crumble

Jag snubblade över otroligt billiga jordgubbar under den sommarperiod som precis har lämnat oss. Vi hade redan gjort en blåbärspaj, så direkt sugen på paj var jag inte, men inte direkt sugen på sockerkaka heller. Istället blev det ett experiment som smakade helt suveränt! En fyriskaka men istället för äpple blev det skivade jordgubbar med crumble på toppen. Helt fantastisk! Kraftig sockerkaka med jordgubbsbitar precis under ett lager av knaprig crumble. God för sig själv men även till vaniljsås eller glass.

Recept jordgubbskaka med crumle
100 g smör
2 dl socker
1 ägg
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 krm vaniljsocker
1.5 dl mjölk eller grädde

Halv liter jordgubbar

75 g smör
1 dl socker
1 dl havregryn
1 dl mjöl

165 varmluft 45 minuter

Vispa smör och socker mjukt. Vispa i ägget. Blanda samman mjöl och bakpulver. Blanda i mjölblandningen varvat med vätskan. Rensa jordgubbarna, skiva dem och lägg dem på toppen av smeten. Nyp samman ingredienserna till crumblen och lägg den ovan jordgubbarna. Pudra över lite socker.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar